psiholog Simona Sima
Bine ai venit!

Sinuciderea în masă din Jonestown

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Postare Sinuciderea în masă din Jonestown

Mesaj Scris de Simona la data de Sam Apr 07, 2012 7:45 am

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Conducătorul [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], a îndemnat sute dintre adepții săi să comită o sinucidere în masă, în comuna lor agricolă dintr-o regiune de lângă nord-vestul Guyanei. Acei câțiva membri care au refuzat să mănânce din fructele otrăvite cu cianură menite să producă sinuciderea în masă, au fost forțați să o facă fie prin amenințări cu arma sau prin faptul că au fost împușcați atunci când au vrut să fugă. Numarul victimelor a fost de 913, printre care se numarau și 276 de copii.

Jim Jones era un carismatic enoriaș care a fondat "Templul Oamenilor", o sectă creștină, din anii [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], în Indianapolis. El propovăduia împotriva rasismului, și ideile sale au atras majoritatea cetățenilor [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]. În anul [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], el a mutat grupul în nordul [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], stabilindu-l în Ukiah și după [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] în [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]. În anii '70, biserica sa a fost acuzată de presă de fraudă financiară, abuz pshihic asupra membrilor și violență asupra copiilor. Ca răspuns pentru critica adusă, Jones și-a condus câteva sute de adepți în nordul Americii de Sud în [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] și a fondat o regiune agricolă utopică pe care a numit-o Jonestown, și care se afla în jungla Guyanei.

Un an mai târziu, un grup de foști adepți l-au convins pe congresmanul [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], un democrat din California, să călătoreasca în Jonestown și să investigheze comuna. La data de [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], Ryan a ajuns în Jonestown, împreună cu un grup de jurnaliști și alți observatori. La început, vizita a decurs bine, dar a doua zi, pe când grupul lui Ryan se pregatea să plece, câțiva membri ai Templului Păcii le-au cerut membrilor grupului de observatori să îi ajute să părăsească [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]. Jones s-a simțit în primejdie datorită cererilor membrilor Templului și unul dintre locotenenții lui Jones l-a atacat pe Ryan cu un cuțit. Ryan a scăpat nevătămat în urma incidentului, dar Jones a ordonat adepților săi să îi urmărească și să-i omoare pe Ryan și pe jurnaliști pe aerodrom, chiar în momentul în care aceștia se pregateau să plece. Congresman-ul și alți patru membri au fost uciși în timp ce încercau să se urce la bordul avionului.

În Jonestown, Jones și-a îndemnat adepții la o sinucidere în masă spre a purifica orașul. Odată cu propovăduirea lui Jones a "frumuseții morții", sute au băut o cianură letală și băuturi Flavor Aid. Cei care au încercat să scape au fost urmăriți și împușcați de locotenenții lui Jones. Jones a murit datorită unei răni provocate de un glonț în cap, pe care și-l trăsese probabil singur. Trupele Guyanei, alertate de un adept care scăpase, au ajuns în Jonestown în aceeași zi. Numai o duzină de adepți au supraviețuit, ei ascunzându-se în junglă. Majoritatea celor 913 morți stăteau întinși unul lângă celălalt în aceeași poziție în care Jones le propovăduise pentru ultima dată.


"daca judeci oamenii nu mai ai timp sa-i iubesti." - Maica Tereza
avatar
Simona
Admin

Mesaje : 565
Puncte : 3285
Data de inscriere : 21/02/2012

http://simona-sima.physicsboards.com

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum